11 maart 2019

“Succesvol innoveren in winkels en winkelgebieden”

Tijdens het Retailagenda Innovatie Festival op 11 maart lanceert de Retailagenda drie nieuwe publicaties waarbij innovatie in de retail centraal staat. Het eerste exemplaar van het boekje “Succesvol innoveren in winkelgebieden” wordt tijdens het festival uitgereikt aan staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat).

Veranderingen in de retail zorgen voor nieuwe uitdagingen en kansen. Dat vergt wel de nodige innovatiekracht van retailers en winkelgebieden. Innovatie is geen ‘strategische optie’ meer, maar een absolute voorwaarde om toekomstbestendig te worden.
Tessa Vosjan, projectleider Kenniscreatie & Innovatie van de Retailagenda: “Met de publicatie ‘Succesvol innoveren in winkelgebieden’ biedt de Retailagenda een aansprekend spoorboekje dat onder andere ingaat op de wijze waarop innovatie kan worden gestimuleerd, wat je kunt leren van anderen, hoe je zelf kunt innoveren en met wie, en hoe je om kunt gaan met retailinnovatie in je stad of winkelgebied.”

De inhoud is gebaseerd op bevindingen uit diverse publicaties en lokale praktijkvoorbeelden. De publicatie is niet alleen bestemd voor retailprofessionals, maar ook voor beleidsmakers, die landelijk en/of lokaal willen werken aan retailinnovatie. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) heeft op 11 maart tijdens het Retailagenda Innovatie Festival het eerste exemplaar in ontvangst genomen. “Het stimuleren van het MKB en digitalisering van onze economie zijn speerpunten van mijn beleid”, aldus de  staatssecretaris. “De aanpak van de Retailagenda, waarbij met alle partners gericht aan innovatie binnen de retail wordt gewerkt, sluit hier goed bij aan.”

Download hier de publicatie

Bekijk hier ook de twee andere publicaties die 11 maart zijn gelanceerd:
De Meerwaarde van innovatieve technologie in de retail‘ en ‘Lokale helden. Wie zijn ze en wat hebben ze nodig?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.